македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: Ministerstvo práce a sociálních věcí RSM
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Средба на амбасадорот Мирослав Томан со министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска

На 18 март, амбасадорот Мирослав Томан се состана со министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска. На средбата
беа потврдени пријателските односи и континуираната поддршка што Република Чешка и ја дава на Република Северна Македонија
за евроатлантскиот пат.
Меѓу другото, амбасадорот Томан ja информираше министерката за тековните развојни проекти финансирани од Р. Чешка.