македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: Bujar Osmani FB
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Средба на амбасадорот Мирослав Томан со министерот за надворешни работи Бујар Османи

На 15 април 2021 година амбасадорот Мирослав Томан оствари средба со министерот за надворешни работи на Република Северна Македонија, Бујар Османи. Меѓу другото, тие разговараа за европската интеграција на Северна Македонија, подготовка на првата меѓународна конференција во рамките на проектот Преспа форум за дијалоги можноста за пренесување на искуството на Република Чешка во областа на економската дипломатија и создавањето на концепт за надворешна политика.