македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: MVR.MK
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Средба на амбасадорот Мирослав Томан со министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски

На 8 јуни 2021 амбасадорот Мирослав Томан оствари работна средба со министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски. Двете страни изразија задоволство од долгорочната одлична соработка меѓу министерствата на двете земји, како и од заедничките активности на јужната граница на Република Северна Македонија со вклучување на редовно ротирачките контингенти на полициски службеници од Република Чешка.
 

Spasovski VV

Spasovski VV