македонски  english  česky 

понатамошно барање
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Покана за регионална конференција организирана од Сенатот на Парламентот на Република Чешка

На 7 и 8 октомври 2021 година во организација на Постојаната комисија на Сенатот за иселеници во странство во соработка со МНР на РЧ и други партнери ќе се реализира конференција на тема: „Улогата и местото на Чесите во странство во билетералните односи и актуелните потреби на Чесите во дијаспората“ („Úloha a místo zahraničních Čechů v bilaterálních vztazích a aktuální potřeby české diaspory“). Повеќе информации ќе најдете во прилозите тука.
 

Pozvánka na konferenci 7. - 8.10.2021 (DOC, 230 KB)