македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: sobranie mk
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Отворање на изложбата „30 години Вишеградска група“ во Собранието на Република Северна Македонија

На 24 јуни 2021 година, амбасадорот Мирослав Томан, заедно со другите амбасадори на В4 и претседателот на парламентот Талат Џафери, ја отворија изложбата „30 години од Вишеградска соработка“. Претседателот на парламентот на Северна Македонија им се заблагодари на амбасадорите за помошта во процесот на европската интеграција на Северна Македонија и за поддршката на улогата на националните парламенти. Изложбата беше организирана од Амбасадата на Полска по повод крајот на полското претседателство на групата В4.

30 let V4 výstava VV

30 let V4 výstava VV

30 let V4 výstava

30 let V4 výstava

 

30 let V4 výstava

30 let V4 výstava