македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: L.Pšenka
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Заменик министерот за надворешни работи Алеш Хмеларж ја посети Северна Македонија

Од 29 јуни до 2 јули 2021 година, заменик министерот за надворешни работи Алеш Хмеларж ја посети Северна Македонија. Покрај учеството на Првиот Преспа форум, тој оствари билатерални разговори со вицепремиерот за европски прашања Никола Димитров, државниот секретар на македонското Министерство за надворешни работи Зоран Попов и шефот на делегацијата на ЕУ Дејвид Гир.
 

Aleš Chmelář

Aleš Chmelář