македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: MVR.MK
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Амбасадорот Мирослав Томан се сртена со министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски

На 25 август 2021 година амбасадорот Мирослав Томан оствари средба со министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски. Двете страни изразија задоволство од долгорочната одлична соработка меѓу министерствата на двете земји и исто така беше разговарано за најавената посета на чешка делегација во Р. Северна Македонија.