македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: Vlada MK
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Средба на амбасадорот Мирослав Томан со премиерот Зоран Заев

На 31 август 2021 година, амбасадорот Мирослав Томан се сретна со премиерот на Северна Македонија, Зоран Заев. За време на средбата, амбасадорот Мирослав Томан го информираше премиерот Зоран Заев за планираните посети на чешките претставници во Северна Македонија и други активности на Амбасадата на Република Чешка во Скопје. Амбасадорот и премиерот разговараа и за актуелните случувања во Северна Македонија.