македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: mvr.gov.mk
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Министерот Спасовски ја презеде донацијата на возилата „Шкода“ од чешкиот заменик министер Новачек

На 13 септември 2021 година, заменик министерот за внатрешни работи на Република Чешка Јиржи Новачек и претседателот на полицискиот президиум на Република Чешка, Јан Швејдар заедно со амбасадорот на Република Чешка Мирослав Томан, учествуваа на билатералната средба со македонскиот министер за внатрешни работи Оливер Спасовски. Меѓу другото, македонскиот претставник се заблагодари за соработката на 40 чешки полицајци во заштитата на јужната границата во Гевгелија, како и за донациите што македонското МВР ги доби од чешка страна во последните години.

Следниот ден, 14 септември 2021 година, беа предадени чешките возила Škoda Octavia и Škoda Scala, кои беа купени со пари од чешка донација. Истиот ден, возила на чешката полиција беа претставени пред македонските службеници. Тоа не беа само МВР и полицијата, туку и советникот за безбедност на влада, претседателот и државен секретар од македонското Министерство за одбрана. По презентацијата на полицијата, регионалниот директор од Шкода автомобил, г -дин Карел Скленарж и претставникот на компанијата СВОС, Ладислав Пек, исто така, ги презентираа можностите за балистичка заштита на возилата Шкода Суперб, особено пред претставниците на македонската служба за заштита.
 

Makedonský ministr Spasovski převzal vozidla značky Škoda od českého náměstka ministerstva vnitra Nováčka

Makedonský ministr Spasovski převzal vozidla značky Škoda od českého náměstka ministerstva vnitra Nováčka

Makedonský ministr Spasovski převzal vozidla značky Škoda od českého náměstka ministerstva vnitra Nováčka

Makedonský ministr Spasovski převzal vozidla značky Škoda od českého náměstka ministerstva vnitra Nováčka

 

Makedonský ministr Spasovski převzal vozidla značky Škoda od českého náměstka ministerstva vnitra Nováčka

Makedonský ministr Spasovski převzal vozidla značky Škoda od českého náměstka ministerstva vnitra Nováčka

Makedonský ministr Spasovski převzal vozidla značky Škoda od českého náměstka ministerstva vnitra Nováčka

Makedonský ministr Spasovski převzal vozidla značky Škoda od českého náměstka ministerstva vnitra Nováčka