македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: ZÚ SKOPJE
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Проштална средба на амбасадорот Мирослав Томан

Вчера, 14 декември 2021 година, амбасадорот Мирослав Томан се поздрави со останатите амбасадори на земјите членки на ЕУ во Северна Македонија. На прошталната средба присуствуваа и министерот за надворешни работи Бујар Османи, вицепремиерот за европски прашања Никола Димитров и евроамбасадорот Дејвид Гир. Присутните претставници на македонската Влада му се заблагодарија на чешкиот амбасадор Мирослав Томан за неговата посветеност во развојот на билатералните односи, промоцијата на европските вредности и за помагањето во решавањето на пандемијата и нејзините последици.
 

Rozlučkové setkání velvyslance Miroslava Tomana

Rozlučkové setkání velvyslance Miroslava Tomana

Rozlučkové setkání velvyslance Miroslava Tomana

Rozlučkové setkání velvyslance Miroslava Tomana

 

Rozlučkové setkání velvyslance Miroslava Tomana

Rozlučkové setkání velvyslance Miroslava Tomana

Rozlučkové setkání velvyslance Miroslava Tomana

Rozlučkové setkání velvyslance Miroslava Tomana

 

Rozlučkové setkání velvyslance Miroslava Tomana

Rozlučkové setkání velvyslance Miroslava Tomana