македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: BookStar Festival
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Михал Вивег гостин на BookStar2019 Фестивал на европската литература во Скопје

На 7.10.2019 во Скопје во рамки на BookStar2019 Фестивал на европската литература имавме прилика да се дружиме со најпознатиот чешки писател Михал Вивег.

Писателот беше гостин на Фестивалот на европската литература BookStar2019 и имаше промоција на неговата најпозната книга ,,Востпитувањето девојки во Чешка“ прв пат преведена на македонски јазик. Фестивалот беше поддржан од Амбасадата на Република Чешка во Скопје.

M. Viewegh

M. Viewegh