македонски  english  česky 

понатамошно барање
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Jiří Dienstbier Journalism Fellowship 2020-2021 - програми за стипендии за млади новинари

Амбасадата на Република Чешка во Скопје информира дека Радио Слободна Европа / Радио слобода (RFE / RL) во соработка со Министерството за надворешни работи на Република Чешка прифаќа апликации за стипендија за програмата Václav Havel Journalism Fellowship (VHJF) и Jiří Dienstbier Journalism Fellowship (JDJF).
 

Целта на програмите, кои се заедничка иницијатива на RFE/RL и Министерството за надворешни работи на Република Чешка, е за поддршка на млади надежни новинари од земјите од Источна Европа и Западен Балкан, соодветно.

Краен рок за пријавување на кандидатите: 11.8.2020

Изборот на кандидати треба да се случи од 14 август 2020 година до почетокот на септември.

На оваа програма минатите години имаа можност да учествуваат млади новинари од Република Северна Македонија.

Повеќе информации може да најдете на веб страницата:

https://pressroom.rferl.org/call-for-applications-jiri-dienstbier-journalism-fellowship-2020-2021