македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: NA
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Чешки бендови на меѓународниот фестивал PIN International Music Conference and Showcase 2019

Во деновите 28-30 ноември 2019 година се одржа музичкиот фестивал PIN International Music Conference and Showcase 2019”. Фестивалот беше поддржан од страна на амбасадата на Република Чешка во Скопје.
 

На свеченото отворање амбасадорот Н.Е. Мирослав Томан одржа говор. Во рамки на фестивалот настапија два чешки бендови. Чешката пејачка Бара Змекова со нејзниот бенд го отворија фестивалот на 28.11.2019. Бара Змекова е композитор и мулти-инструменталист кој се движи помеѓу џезот, народната, класичната музика и нежната електроника. Слушателите нејзините концерти ги нарекуваат “soul trip” или “поезија во музиката“ во што се убеди и публиката во Скопје. На 30 ноември 2019 имаше настап бендот Етте Енака, млад инди рок бенд од Јужна Моравија, Р. Чешка.

PIN International Music Conference and Showcase 2019_2

PIN International Music Conference and Showcase 2019_2

PIN International Music Conference and Showcase 2019_3

PIN International Music Conference and Showcase 2019_3

 

PIN International Music Conference and Showcase 2019_4

PIN International Music Conference and Showcase 2019_4