македонски  english  česky 

понатамошно барање
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Детскиот фолклорен ансамбл ВОНИЧКА

Од 14-16.8.2015 година во рамки на меѓународниот фолклорен фестивал, што е дел од Охридско културно лето,  претстави фолклор од областа Валашско детскиот фолклорен ансамбл ВОНИЧКА во придружба на народниот оркестар Кичера.
 

Неколкуте настапи во кои покрај народните песни и танци беа застапени и традиционалните народни обичаи и адети и работнички мотиви, беа наградени со заслужен аплауз од публиката, главно составена од странски туристи.

Галерија


Vonička