македонски  english  česky 

понатамошно барање
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Отворање на изложба „Изминување на време“ во Велес

На ден 20.04.2017 Амбасадорот Мирослав Рамеш, заедно со градоначалникот на градот Велес Славчо Чадиев и директорката на националниот музеј г-а Елица Николова, свечено ја отвори изложбата „Изминување на време“. Во уметничката галерија
на Националниот музеј во Велес пред бројните гости истотака се обрати една
од авторките и куратор на изложбата, уметницата од чешко потекло Петра Јовановска.

Изложбата „Изминување на време“, опфаќа 33 творби од најразлични уметнички жанрови  шест чешки и шест македонски современи уметници и во тек на оваа година ќе биде претставена во други седум македонски градови, вкучувајќи го и Скопје.

Галерија


Veles