македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: Josef Brož
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Доделување награди на меѓународната детска изложба Лидице 2017

На ден 08.11. амбасадорот Мирослав Томан ги додели дипломите за 45.Издание
на меѓународната детска изложба Лидице 2017 на ученичката Илина Стојанова
од гимназијата „Никола Карев“ од Скопје, а на 15.11. со голем интерес на локалните медиуми во Битола во престориите на детското ликовно студио „Св. Кирил и Методиј“ на Матеја Стевановска, Ангела Каранфилова и Марија Марковска.
 

На ден 16.11. заменик амбасадор Јосеф Брож ѝ ја додели истата диплома
на поранешната ученичка од О.У.„Димитар Миладинов“ во Скопје Анастазија Китановска.