македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: Josef Brož
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Успех на учениците од гимназијата Остров во рамките на Меѓународниот детски ликовен натпревар „13. НОЕМВРИ“

На ден 23.11.2017 во просториите на Кинотека на Македонија во Скопје, заменик амбасадор господин Јосеф Брож од секретарот на Детскиот ликовен центар проф. Харалампие Манчев
ги презеде наградите на чешките учесници на 43.Издание на Меѓународниот детски ликовен натпревар „13. НОЕМВРИ“, кој се одржува како потсетување на ослободување на главниот град на Република Македонија Скопје во 1944 година.
 

Учениците Нелла Драпаликова и Тран Тму Хиен од гимназијата Остров беа наградени
со дипломи.