македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: Ministerstvo kultury
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Средба на амбасадорот со министерот за култура Р. Алаѓозовски

На 10 јануари 2017 година, амбасадорот Мирослав Томан беше примен од министерот за култура Роберт Алаѓозовски.

Главните теми на нивните разговори беа зајакнување на културната размена и развивање на соработката меѓу културните институции
на двете земји. Амбасадорот го информираше министерот за културните и другите активности со кои амбасадата се подготвува да ја одбележи престојната 100-годишнина од основањето на Чехословачката Република.