македонски  english  česky 

понатамошно барање
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Изложба на чешки фотографии во Демир Хисар

На 30 август 2018 во културниот центар “Илинден” во  Демир Хисар се одржа изложба на слики од група чешки фотографи (Ева Морицка, Габриела Рехакова, Јана Козакова, Алена Новакова, Шимон Пикус, Роман Махек, Франтишек Русек и Томаш Бонхард).
 

Изложбата се состоеше од слики создадени од  групата фотографи направени за време на еднонеделната работилница која се одржа во уметничкиот центар “Гумно” во селото Слоештица во близина на Демир Хисар. Изложените дела беа инспирирани од делото на македонскиот писател Петре М. Андреевски.