македонски  english  česky 

понатамошно барање
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Свеченото отворање на новата Амбасада на Република Чешка во Скопје и прославата на државен празник

На 26 септември 2018 година беше отворена нова зграда на Амбасадата на Република Чешка во Скопје, која беше поврзана со одбележувањето на чешкиот национален ден.
 

На свечениот прием присуствуваа околу 100 гости, претставници на локалните државни институции, дипломатскиот кор и чешки сонародници. Новата зграда на Периша Савелиќ бр. 3 е исто така новата адреса на Конзуларниот оддел при Амбасадата на Р.Чешка.