македонски  english  česky 

понатамошно барање
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Учество на чешки уметник на фестивал за детски театар Фенер 2018

Чешкиот уметник Петр Никл зеде учество на фестивалот за детски театар Фенер, кој се одржуваше 12-14.10.2018. При изведба на две претстави, тој на детската публика во Скопје им ја изведе неговата претстава “Бубашваби”. Учеството на уметникот беше финансиски поддржано од амбасадата на Република Чешка во Скопје.