македонски  english  česky 

понатамошно барање
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Учество на Чешка на меѓународниот филмски фестивал “Богородичен покров”

На 15.11.2018 се одржа третиот по ред меѓународен филмски фестивал Богоридичен покров, кој е насочен кон ширење на духовни и хуманитарни вредности. Исто како и во минатото, фестивалот беше поддржан од страна на амбасадата на Република Чешка во Скопје.
 

За време на свеченотот отворање свој говор имаше и амбасадорот на Република Чешка во Скопје, Мирослав Томан. На фестивалот беше прикажан филмот “Преку очите на фотографката”во режија на Матеје Минач. Фестивалот беше финансиски поддржан од страна на амбасадата на република Чешка во Скопје.