македонски  english  česky 

понатамошно барање
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Ретроспектива на филмови од Милош Форман во рамки на фестивалот Синедејс

Во рамки на фестивалот Cinedays,  кој се одржува 08-18.11.2018 е претставена ретроспектива на филмви од режисерот Милош Форман. Прикажувањето на четири филма кои датираат од почетоците на овој познат чешки режисер (Црниот Петар, Љубовта на една плавокоса, Конкурс и Гори, моја госпоѓице) e финансиски поддржанo од страна на амбасадата на Р.Чешка во Скопје.