македонски  english  česky 

понатамошно барање
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Магистратура по применета економија или докторат по економија-студирајте во Прага

CERGE-EI во Прага е институција која е производ на зедничкото делување на Карловиот универзитет и Економскиот институт на чешката академија на науките кои се посветени на одлични и иновативни економски истражувања и образование од областа на економијата.
Краен рок за доставување на апликации за двете програми е 31 март 2019 година. Предвремен рок 30 ноември 2018 година. Новоотворената магистерска програма за економски истражувања, која ќе им овозможи на учениците непречена транзиција кон програмата за докторски студии.
 

Магистер по применета економија – Стекнете се со еден степен во Прага во една година

Запознајте се со аналитички вештини и вештини за решавање на проблеми од суштинско значење за кариера во бизнисот или во јавниот сектор. Оваа интензивна едногодишна програма нуди:
- Наставна програма втемелена во реални апликации
- Поставување на мала класа и атмосфера слична на семејството
- Индивидуална поддршка за консултации во кариерата
Крајниот рок за пријавување: 31 МАРТ
Магистер по економија програма започнува секој септември.

Магистер по применета економија е интензивна едногодишна програма завршува со американската титула Магистер по уметност. Програмата нуди специјални стипендии од стипендијата за јавни услуги и стипендијата за општествено влијание. Неговите дипломци се фокусираат на работа и податоци - од непрофитни организации до државната администрација до приватната сфера.
Можете да најдете детали за студиските програми на веб-страницата или на phd@cerge-ei.cz и mae@cerge-ei.cz


www.cerge-ei.cz/mae

 

Д-р по економија - Студија во Прага за чешката и американската диплома
Оваа докторска програма се состои од две години работа се разбира, проследено со неколку години на надзор PhD дисертација истражување. Програмата нуди:
- Целосни школарини и стипендии
- Меѓународен факултет и студентска заедница
- Студиски посети на врвни американски и европски универзитети
Крајниот рок за пријавување: 31 МАРТ
Програмата доктор по економија започнува секој септември.

Докторат по економија е моделиран на најдобрите докторски програми во САД и Европа. Таа е наменета за студенти кои сакаат да работат во водечки академски институции, меѓународни организации или владини советодавни тела. Студентите не плаќаат школарина и добиваат стипендија за покривање на нивните трошоци за живот. Дипломирани студенти, исто така, добиваат американски и чешки докторски студии по економија.

www.cerge-ei.cz/phd