македонски  english  česky 

понатамошно барање
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Дипломи за најуспешните учесници на детскиот ликовен натпревар Лидице

Како и во претходните години, голем беше одзивот на децата од Македонија кои се пријавија да учествуваат на меѓународниот ликовен натпревар Лидице. Во 2018 вкупно се пријавиле 393 млади натпреварувачи, од вкупно 28 училишта. Од пријавените, на 7 учесници им се доделени награди, од кои еден е добитник на Grand Prix награда.
 

Lidice 1

Lidice 1

На пет од наградените ученици, наградите им беа доделени на 30.10.2018, во рамки на изложбата “Подарени дела од Чехословачка.” 100 години од основањето на Чехословачка. Другите две наградени девојчиња, наградите ги преземаа на 15.11.2018 во Битола, кој е македонски центар на меѓународниот ликовен натпревар “Мал битолски Монмартр.”

Lidice

Lidice