македонски  english  česky 

понатамошно барање
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Учество на чешкиот писател Михал Ајваз на фестивалот BookStars

На 19.11.2018, чешкиот писател Михал Ајваз учествуваше на литературниот фестивал BookStar во Скопје. Во дискусијата, покрај другите работи, тој ги претстави и неговите два романа, Празни улици и Луксембургска градина, кои се преведени на македонски јазик.
 

Poster-Bukstar

Poster-Bukstar