македонски  english  česky 

понатамошно барање
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Стипендии, меѓувладина програма за размена на студенти за академска година 2019/2020

Министерството за школство, млади и спорт на Република Чешка годишно доделува стипендии на студенти од странски државјани во рамки на меѓувладината праграмата за размена на студенти која е воспоставена со повеќе земји, меѓу кои и Македонија.
 

Се повикуваат заинтересираните да се обратат на Министерството за образование и наука на Република Македонија, кое има надлежност во изборот на кандидатите.

Тука, можете да најдете повеќе инфорамции на чешки и англсики јазик.

http://www.msmt.cz/mezinarodni-vztahy/stipendia-na-akademicky-rok-2019-2020