македонски  english  česky 

понатамошно барање
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Летни школи за словенски студии 2019

Летните школи за словенски студии нудат интензивни курсеви по чешки јазик кои се организираат од страна на неколку јавни универзитети во Република Чешка. Курсевите се одржуваат во текот на летните месеци (јули - септември), нивното времетраење е од 3 до 4 недели во зависност од програмата на курсот утврдена од страна на  летна школа.
 

За 2019 година, на македонските студенти им се понудени 4 стипендии (2 во Брно, 2 во Плзен). Се повикуваат заинтересираните апликанти да се обратат во Министерството за образование и наука, кое е одговорно за изборот на кандидатите.
Тука, ќе најдете повеќе информации на чешка или англиска јазик.

http://www.msmt.cz/mezinarodni-vztahy/letni-skoly-slovanskych-studii-1