македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: L. Pšenka
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Дискусија со чешкиот писател Марек Шинделка

На 5 април 2019 година чешкиот писател Марек Шинделка го посети Скопје. За време на престојот, тој присуствуваше на дискусија со студентите на чешки јазик на Универзитетот "Кирил и Методиј" и дискусија со читателите, каде што го презентираше својот најнов роман "Замор на материјалот".