македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: NA
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Учество на амбасадата на Република Чешка во Скопје на меѓународниот филмски фестивал „Богородичен покров“

На 14 октомври 2019 се одржа четвртиот по ред меѓународен филмски фестивал “Богоридичен покров”, кој е насочен кон ширење на духовни и хуманитарни вредности. Исто како и во минатото, фестивалот беше поддржан од страна на амбасадата на Република Чешка во Скопје.
 

За време на свеченото отворање свој говор имаше и амбасадорот на Република Чешка во Скопје, Мирослав Томан. На фестивалот беа прикажани филмовите  „Червена“ од режисерката Олга Сомерова и ,,Моето столетие“ од режисерката Теодора Ремундова. Фестивалот беше финансиски поддржан од страна на амбасадата на република Чешка во Скопје.

Festival Bogorodičen pokrov 2

Festival Bogorodičen pokrov 2

Festival Bogorodičen pokrov 3

Festival Bogorodičen pokrov 3