македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: I. Krstevska
Article notification Print Decrease font size Increase font size

„Аудиенција“ театарската претстава изведена во Македонскиот народен театар по повод одбележувањето на Националниот ден

На 6 ноември 2019 во Македонскиот народен театар беше премиерно изведена театарската претстава „Аудиенција“ од Вацлав Хавел. Претставата беше прв пат изведена во Северна Македонија по повод одбележувањето на 101 година од првата Чехословачка република и 30-годишнината од „Кадифената револуција“.
 

Претствата беше изведена на македонски јазик во режија на Сибел Абдиу. Претстава беше финансиски поддржана од страна на амбасадата на Република Чешка во Скопје и исто така од Делегацијата на ЕУ во Скопје. Голема благодарност за поддршката им припаѓаат на Министерството за култура во Република Северна Македонија и раководството на Македонскиот народен театер.

Audience 2

Audience 2

Audience 3

Audience 3