македонски  english  česky 

понатамошно барање
Article notification Print Decrease font size Increase font size

СТУДИРАЈТЕ ВО ЧЕШКА

*Бесплатно студирање (за студии на чешки јазик)

*Врвно образование

*Повеќе од 1000 студии на англиски јазик

*Чешка: најатрактивно место за живеење во Европа

*Популарна дестинација за странски студенти

*Срцето на Европа

*Долгогодишна традиција и богата култура

*Достапен животен стандард

Причини за студирање во Чешка: https://www.studyin.cz/why-the-czech-republic/reasons-to-come-and-study/
Иницијативата STUDY IN CZECH го промовира високото образование во Чешка со цел на странските студенти да им укаже на поволностите и понудите на универзитетските студии во Чешка, повеќе информации на следниов линк: https://www.studyin.cz/

STUDY IN CZECH  НУДИ ПРОГРАМА ЗА АПСОЛВЕНТИ: ПРОГРАМА АЛУМНИ: Повеќе информации на следниов линк: https://www.studyin.cz/alumni/czech-republic-alumni/