македонски  english  česky 

понатамошно барање
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Учество на амбасадата на Република Чешка во Скопје на меѓународниот филмски фестивал „Богородичен покров“

На 21 септември 2020 година се одржа петтиот по ред меѓународен филмски фестивал “Богоридичен покров”, кој е насочен кон ширење на духовни и хуманитарни вредности. Исто како и во минатото, фестивалот беше поддржан од страна на амбасадата на Република Чешка во Скопје. На фестивалот беа прикажани филмовите  „Јан Амос Коменски“ од режисерот Максимилијан Петржик и ,,Свети Вацлав и заштитата на чешката земја“ од режисерите Отокаро Мариа Шмидт и Јана Кристина Студничкова.
 

LP na Bogorodicen Pokrov

LP na Bogorodicen Pokrov