македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: Moonlight Production
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Македонски уметници интерпретираа музика од Антонин Дворжак – концерт онлајн по повод Националниот ден на Република Чешка

Поради актуелната ситуација со пандемијата на КОВИД-19, амбасадата на Република Чешка во Скопје одлучи да го прослави Националниот ден на поинаков начин отколку вообичаено, почитувајќи ги здравствените протоколи. Резултатот беше онлајн концерт со музиката на чешкиот композитор Антонин Дворжак во изведба на македонски уметници.
 

Концертот беше емитуван на МРТ1 и на други локални ТВ станици и исто така беше прикажан и на дигиталниот билборд на плоштадот ,,Македонија“ во Скопје. Програмата на концертот можете да ја видите подолу а самиот концертот можете да го гледате на Youtube линкот тука

 

Program

Program

Invitation card from H.E. Miroslav Toman, Ambassador

Invitation card from H.E. Miroslav Toman, Ambassador

Dvořák_PETROF_Budweiser Budvar

Dvořák_PETROF_Budweiser Budvar

 

Andrej Naunov + Gonca Krapovski

Andrej Naunov + Gonca Krapovski

D Imeri pijano

D Imeri pijano

 

D. Imeri + Diana Imeri

D. Imeri + Diana Imeri