македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: Osten Galerija Skopje
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Чешки уметници ги освоија првите награди на Биеналето на цртеж во Скопје

Чешките уметници ги освоија првите награди на овогодинешното Биеналето на цртеж во Скопје. Наградите во име на уметници ги презема заменик амбасадорот Лубомир Пшенка на свеченото доделување на 18 март 2021 година во Националната галерија на Северна Македонија во Скопје.
Уметникот Лубош Плни ја освои Првата награда за цртежот ,,Цапут Мортуум 2019“, а уметницата Ева Францова ја освои Првата награда за оргиналност.

 

Osten Bienale Skopje 2020

Osten Bienale Skopje 2020

Osten Bienale Skopje 2020

Osten Bienale Skopje 2020