македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: Ohrid Summer Festival
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Чешкиот гудачки квартет „Вихан“ на фестивалот „Охридско лето“

На 5 август 2021 година, во Охрид се одржа исклучителен културен настан. Како дел од 61-годишнина на фестивалот „Охридско лето“ чешкиот гудачки квартет „Вихан“ (Леош Чепицки и Јан Шулмајстер на виолина, Јакуб Чепицки на виола и Михал Кањка на виолончело) кои имаат светска репутација изведоа композиции од Беджих Сметана, Антонин Дворжак и Богуслав Мартину.
Оваа традиционална вечер се оддржа во соработка и со поддршка на Амбасадата на Република Чешка во Скопје, а честа да ја отвори и да ги најави уметниците од висок ранг ја имаше чешкиот амбасадор, Мирослав Томан.

Ochridské léto 2021

Ochridské léto 2021

Ochridské léto 2021

Ochridské léto 2021

 

Ochridské léto 2021

Ochridské léto 2021