македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: Velvyslanectví ČR Skopje
Article notification Print Decrease font size Increase font size

ЧЕШКА ВЕЧЕР НА „МАКЕДОКС’’ ФЕСТИВАЛ НА КРЕАТИВНОТ ДОКУМЕНТАРЕН ФИЛМ

На 23 август 2021 година, се одржа „Чешка вечер“ како дел од македонскиот фестивал на креативниот документарен филм „МакеДокс“. На фестивалот на документарниот филм „МакеДокс“ беше прикажан чешкиот филм „Ени“ од чешката режисерка Хелена Тшештикова која што е позната по тоа што со години ги набљудува обичните луѓе односно нејзините главни херои. Во овој случај заедно со нејзниот тим ја набљудувале судбината на главниот лик Ени во периодот од 1996 до 2012 година. Настанот беше поддржан од Амбасадата на Република Чешка во Скопје и Чешкиот центар во Софија.
 

MakeDox 2021

MakeDox 2021