македонски  english  česky 

понатамошно барање
Article notification Print Decrease font size Increase font size

ПОВИК ЗА АПЛИЦИРАЊЕ: 2022 Стипендии за новинари (2022 Jiří Dienstbier Journalism Fellowship)

RFE/RL Radio Free Europe / Radio Liberty со задоволство прифаќаат апликации за стипендија за новинари ,,Стипендија Јиржи Динстбиер 2022 година“ (Jiri Dienstbier Journalism Fellowship 2022). Целта на оваа заедница е да им помогне на почетниците новинари од Западен Балкан во остварувањето на нивната професија во поддршка на плурализмот и независноста на медиумите. Тоа е заедничка иницијатива на Министерството за надворешни работи на Република Чешка и RFE/RL (Radio Free Europe /Radio Liberty) кои се инспирирани од придонесите на Јиржи Динстбиер во новинарството, надворешната политика и човековите права. Целта е да се поддржи наследството на RFE/RL (Radio Free Europe/Radio Liberty) за промовирање поправедни и поотворени општества преку новинарството.

Термини на стипендијата: 4 јануари 2022 – 30 јули 2022
Краен рок за аплицирање: 14 јуни 2021
 

Повеќе на следниов линк:

https://pressroom.rferl.org/call-for-applications-2022-jiri-dienstbier-journalism-fellowship.html