македонски  english  česky 

понатамошно барање
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Предавање на мал локален проект во село Драгоманце

На 16 октомври 2015 година во домот за ученици при основното училиште „Христијан Тодоровски Карпош“ во село Драгоманце, официјално беше предаден малиот локален проект „Најдоброто за најмалите“ („The Best for the Smallest“), реализиран во соработка со невладината организација „Balkan Foundation for Sustainable Development“.

Градоначалникот на општина Старо Нагоричане Милован Стојковски и инспекторот за училишни установи при Министерството за образование и наука Цветанка Сјеклоќа за време на средбата со Амбасадорот Мирослав Рамеш изразија благодарност за чешката помош во висина од скоро 10 илјади евра, која по 1945 година ја овозможи првата реконструкција и промената на електричната инсталација, отпадокот, санитарните јазли, вратите и прозорците на дел од училишниот дом. 

Галерија


Dragomance