македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: neznámý
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Средба на амабсадорорт Мирослав Томан со министерот за надворешни работи Никола Димитров

На 4 март 2019 година, амбасадорот Мирослав Томан се сретна со министерот за надворешни работи на Северна Македонија, Никола Димитров. Амбасадорот Томан на средбата потсети за 25-годишнината од воспоставувањето дипломатски односи меѓу Република Чешка и Република Северна Македонија и по тој повод му врачи на министерот Никола Димитров комеморативен медал.