česky  english 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Vzájemné vztahy 2018

Návštěvy představitelů České republiky

Ve dnech 26. – 29. března 2018 navštívila Švédsko delegace Zahraničního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR v čele s předsedou výboru Lubomírem Zaorálkem a s místopředsedou výboru Karlem Schwarzenbergem. Během prvního dne delegace jednala se členy zahraničního výboru švédského Parlamentu Riksdagu v čele s předsedu výboru Kennethem G Forslundem a s Výborem pro otázky EU vedeného jeho předsedou Jonasem Erikssonem. Na programu bylo rovněž přijetí předsedou Riksdagu Urbanem Ahlinem a jednání s ministryní zahraničních věcí Margot Wallström/ovou. Druhý den návštěvy se delegace setkala se státním tajemníkem Ministerstva obrany Janem Salestrandem a na Úřadě vlády byla delegace přijata vrchním ředitelem evropské sekce Johanem Krafftem.

Ve dnech 10. – 11. dubna 2018 vykonal předseda Senátu Parlamentu České republiky Milan Štěch návštěvu Švédska. Ve Stockholmu si připomenul události roku 1968 v Československu, zahájil výstavu mapující 100 let československé státnosti, jednal s předsedou parlamentu a zástupci tří ministerstev a setkal se také s králem Karlem XVI. Gustavem.

Dne 26. dubna navštívil Stockholm státní tajemník pro evropské záležitosti Aleš Chmelař, aby jednal se svým protějškem státním tajemníkem pro otázky EU na Úřadu vlády Hansem Dahlgrenem a s představiteli Ministerstva spravedlnosti.

Dne 19. června se náměstek ministra zahraničních věcí Ivo Šrámek zúčastnil setkání ministrů zahraničních věcí NB8 + V4 (tj. severských a pobaltských zemí a zemí V4).

Návštěvy představitelů Švédska