FOCUS: Taste not Waste
02.06.2023 / 09:22
(Archivní článek, platnost skončena 11.06.2023.)
V sobotu 10. 6. 2023 pořádá České centrum Stockholm s partnery půl denní událost zaměřenou na nové trendy a přístupy v oblasti plýtvání potravin. Návštěvníci můžou načerpat nové poznatky od českých a švédských odborníků, kteří své zkušenosti budou předávat ve formě workshopů, rozhovorů, a závěrečné panelové diskuze.
Průběhy workshopů povedou organizace Zachraň jídlo a Zero Waste Stockholm, které ve svých tuzemských krajinách patří k hlavním iniciátorům tématu udržitelnosti. Rozhovorů se zúčastní Anna Strejcová ze Zachraň jídlo, Filip Lundin ze Sopköket, Niclas Tunebro z Crumbs beer a organizace Zero Waste Stockholm.
Vybraná témata:
- Uchovávání a zpracování jídla
- Prodlužování životnosti potravin
- Vaření ze zbytků jídla a z odpadu
- Distribuce nevyužitého jídla
Kromě získání praktických informací a nápadů využitelných v domácnostech si přítomní vyzkouší různé recepty a postupy, jejichž výsledky si navíc mohou odnést s sebou domů. Při návštěvě všem vřele doporučujeme využít možnosti se občerstvit v místní kavárně.
Harmonogram:
- 11:00 - 11:10 Uvítání
- 11:05 – 11:25 Marisol Taub / Zero Waste Stockholm Talk
- 11:30 - 12:00 Filip Lundin / Sopköket Talk & Ochutnávky
- 12:00 - 12:45 Zero Waste Stockholm Workshop (pop up)
- 12:45 - 13:05 Anna Strejcová / Zachraň jídlo Talk
- 13:05 - 13:50 Zachraň jídlo Workshop (nutná registrace)*
- 13:50 - 14:10 Niclas Tunebro / Crumbs beer Talk
- 14:10 - 14:55 Panelová diskuze (Anna Strejcová, Niclas Tunebro, Marisol Taub, Simon Stegrud)
- 14:55- 15:00 Zakončení
*Omezená kapacita workshopu na 20 míst! Na workshop organizovaný Zachraň jídlo je nutná registrace předem.
Pro aktuální informace sledujte naší facebookovou událost.
sledujte nás na