česky  english 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: České centrum Stockholm
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

FOCUS: Taste not Waste

(Archivní článek, platnost skončena 11.06.2023.)

Kdy: 10.06.2023 11:00 - 15:00, Kde: Vintervikens Trädgårdskafé, Vinterviksvägen 30, 117 65 Stockholm, Švédsko

V sobotu 10. 6. 2023 pořádá České centrum Stockholm s partnery půl denní událost zaměřenou na nové trendy a přístupy v oblasti plýtvání potravin. Návštěvníci můžou načerpat nové poznatky od českých a švédských odborníků, kteří své zkušenosti budou předávat ve formě workshopů, rozhovorů, a závěrečné panelové diskuze.

Průběhy workshopů povedou organizace Zachraň jídlo a Zero Waste Stockholm, které ve svých tuzemských krajinách patří k hlavním iniciátorům tématu udržitelnosti. Rozhovorů se zúčastní Anna Strejcová ze Zachraň jídlo, Filip Lundin ze Sopköket, Niclas Tunebro z Crumbs beer a organizace Zero Waste Stockholm.

Vybraná témata:

  • Uchovávání a zpracování jídla
  • Prodlužování životnosti potravin
  • Vaření ze zbytků jídla a z odpadu
  • Distribuce nevyužitého jídla

Kromě získání praktických informací a nápadů využitelných v domácnostech si přítomní vyzkouší různé recepty a postupy, jejichž výsledky si navíc mohou odnést s sebou domů. Při návštěvě všem vřele doporučujeme využít možnosti se občerstvit v místní kavárně.

Harmonogram:

  • 11:00 - 11:10 Uvítání 
  • 11:05 – 11:25 Marisol Taub / Zero Waste Stockholm Talk 
  • 11:30 - 12:00 Filip Lundin / Sopköket Talk & Ochutnávky 
  • 12:00 - 12:45 Zero Waste Stockholm Workshop (pop up) 
  • 12:45 - 13:05 Anna Strejcová / Zachraň jídlo Talk 
  • 13:05 - 13:50 Zachraň jídlo Workshop (nutná registrace)* 
  • 13:50 - 14:10 Niclas Tunebro / Crumbs beer Talk 
  • 14:10 - 14:55 Panelová diskuze (Anna Strejcová, Niclas Tunebro, Marisol Taub, Simon Stegrud) 
  • 14:55- 15:00 Zakončení

*Omezená kapacita workshopu na 20 míst! Na workshop organizovaný Zachraň jídlo je nutná registrace předem.

Pro aktuální informace sledujte naší facebookovou událost.

galerie


FOCUS: Taste not Waste