česky  english 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Letní škola slovanských studií 2022

(Archivní článek, platnost skončena 31.12.2022 / 12:00.)

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR připravilo i v letošním roce intenzivní kurzy českého jazyka a kultury v rámci programu Letní škola slovanských studií. Kurzy jsou určeny pro zahraniční studenty, odborníky (pedagogy, překladatele, tlumočníky) a akademické pracovníky z oblasti bohemistiky a slavistiky, kteří jsou starší 18 let. Svým širokým záběrem jsou však otevřeny všem zájemcům o český jazyk, literaturu, dějiny a kulturu.

Pro zájemce ze Švédska jsou připravena 2 stipendia na FF UK Praha a 1 stipendium na FF MU Brno. Kurzy se konají každoročně v průběhu letních měsíců (červenec, srpen, září). Jejich délka se pohybuje od 3 do 4 týdnů.

Podrobné informace včetně formuláře pro přihlášení naleznete zde https://www.msmt.cz/mezinarodni-vztahy/letni-skoly-slovanskych-studii-2022?source=rss

Přihlášku s životopisem v českém nebo anglickém jazyce a kopií dokladu totožnosti (cestovní pas) mohou zájemci zaslat do 15. 3. 2022 na Velvyslanectví České republiky ve Stockholmu, Villagatan 21, 114 32 Stockholm.
Případně dotazy adresujte konzulárnímu oddělení velvyslanectví ČR ve Stockholmu na adresu consulate.stockholm@mzv.cz .