english  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Každý den s českou knihou 2015

Projekt pod záštitou Konzulátu ČR v Sydney

 

 

Chcete zmoudřet? Můj ty světe - otevřete knížku - čtěte!  Jiří Žáček

Několik Českých škol v Austrálii se úspěšně zapojuje do českého projektu na podporu dětského čtení Noc s Andersenem. Ředitelka České školy v Melbourne Zuzana Vasitch navrhla dlouhodobý projekt, aby děti netrávily čas příliš pasivně u tabletů a jiných moderních forem zábavy, ale aby více četly.  A pokud navíc budou číst česky, obohatí svou slovní zásobu, budou si moci lépe popovídat se svými příbuznými a kamarády v Česku. Vicekonzulka Šárka Ponroy Vamberová s radostí přijala roli patronky projektu.

Do soutěže se mohou přihlásit děti od 2 do 14 let žijící v Austrálii nebo na Novém Zélandu. Číst česky mohou děti samy nebo s rodiči, je možná kombinace.  Každý den kdy čtete, si zaznamenejte do sešitu počet stran a název knihy.

Děti se mohou registrovat u ředitelky České školy Melbourne na adrese zuzana@czechschool.org.au. Napište prosím jméno, příjmení, datum narození dítěte a adresu bydliště.

Soutěž začíná 27.3. 2015 (u příležitosti celosvětové akce Noc s Andersenem) a končí 31.1.2016. Do 15.2.2015 pak pošlete Zuzaně Vasitch informaci o počtu dní spolu se scanem záznamů. Odměníme 10 nejpilnějších čtenářů novou českou dětskou knihou, která vyhrála prestižní soutěže Zlatou stuhu nebo Magnesii Literu.

Aktuální informace budou uveřejněny na webové stránce konzulátu.

Sova

Sova