česky  english 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Czechia-Taiwan Fintech Webinar 2022

Česká ekonomická a kulturní kancelář v Tchaj-peji zorganizovala ve spolupráci s Ministerstvem financí ČR a místními partnery Financial Supervisory Commision a centrem FinTechSpace interaktivní webinář na téma finančních technologií. Akce proběhla v rámci tzv. online PROPED, nástroje na podporu proexportních aktivit českých firem.

Dlouho připravovaný seminář se uskutečnil 11. dubna 2022 a přilákal na 120 účastníků. Akce byla rozdělena do tří částí, s úvodním slovem vystoupili předseda Financial Supervisory Commision (FSC) Tian-Mu Huang, vedoucí ČEKK Patrick Rumlar a náměstek Ministerstva financí ČR Jiří Georgiev. V další části programu se o své zkušenosti podělili ředitel odboru Finanční trhy III Alex Ivančo a za ČNB Michal Vodrážka, ředitel odboru regulace finančního trhu III. V následujícím bloku vystoupil předseda představenstva České fintech asociace Miroslav Lukeš.

Stěžejní částí pak byla B2B složka a následný networking. Za českou stranu měla možnost představit své zkušenosti pětice firem – Netsearch, Wultra, Threatmark, Fanbrics a Resistant AI. Tento seminář byl dobrou příležitostí k navázání spolupráce s tchajwanskými partnery. Dalším krokem může být účast na veletrhu Fintech Taipei 28. a 29. října 2022. Vzhledem k velkému ohlasu bude záznam semináře dostupný na YouTube kanále FinTechSpace centra.

Detailní program je k dispozici zde.

Autor: Milan Horák, vedoucí obchodně-ekonomického úseku, Česká ekonomická a kulturní kancelář v Tchaj-peji

 

přílohy

Czechia-Taiwan Fintech Webinar 2022 1 MB PDF (Acrobat dokument) 12.4.2022