по-русски  česky  english 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: MZV ČR
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Koordinační setkání a konference na téma bezpečnost potravin

Velvyslanectví ČR v Gruzii, ve spolupráci s Velvyslanectvím Nizozemského království, zorganizovalo dne 20. března 2019 koordinační setkání na téma bezpečnost potravin, kterého se zúčastnili zástupci gruzínských vládních institucí a donorské komunity.  Setkání předcházela konference “Budoucnost bezpečnosti potravin v Gruzii”,  organizovaná v rámci projektu ZRS ČR „Zavádění evropských fytosanitárních norem v Gruzii”.

Dne 20. března 2019 proběhlo první koordinační setkání na téma bezpečnost potravin iniciované Velvyslanectvím ČR v Gruzii, ve spolupráci s Velvyslanectvím Nizozemského království. Setkání se zúčastnil první náměstek ministra zemědělství a ochrany životního prostředí, zástupci Úřadu vlády Gruzie a deseti donorských institucí aktivních v oblasti bezpečnosti potravin. Cílem setkání bylo identifikovat potřeby gruzínské vlády i oblasti možné donorské spolupráce a nastavit účinný formát koordinace donorských a vládních aktivit.

Koordinační schůzce předcházela konference s názvem “Budoucnost bezpečnosti potravin v Gruzii”, pořádaná organizací Člověk v tísni v rámci projektu “Zavádění evropských fytosanitárních norem v Gruzii”, který je financován Českou rozvojovou agenturou společně s USAID. Konference měla za cíl propojit různé aktéry z vládního, občanského i podnikatelského sektoru a poskytnout prostor pro diskuzi o současné i budoucí situaci v oblasti bezpečnosti potravin v Gruzii a zároveň zhodnotit vývoj posledních tří let od podepsání dohody o prohloubené a komplexní zóně volného obchodu s EU (DCFTA).  Na konferenci vystoupil s úvodním slovem Chargé d´Afffaires Jiří Preclík, poté následovala prezentace Petra Vaculíka z českého Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského, prezentace Člověka v tísni a dalších aktérů. Konferenci uzavřel Jan Černík, rozvojový diplomat.

Galerie


Koordinační setkání a konference na téma bezpečnost potravin