česky  english 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Předání ocenění LIDICE 2020

Předání ocenění úspěšným účastníkům 48, Mezinárodí dětské výtvarné výstavy Lidice 2020 na českém velvyslanectví v Teheránu.

Tématem 48. ročníku MDVV - Lidice 2020 byla krajina. Téma bylo zvoleno s ohledem na vyhlášení roku 2020  Mezinárodním rokem zdraví rostlin Valným shromážděním OSN.

Celkem bylo registrováno 22216 prací z 83 zemí světa. Z Íránu bylo do soutěže zasláno 348 výtvarných prací, z toho 6 íránských mladých výtvarníků z Kanoon - Istitute for Intellectual Development of Children and Young Adults získalo ocenění.

Dne 22. února 2021 velvyslanec Josef Rychar předal medaile slečně Mahta Abed (13 let) v kategorii fotografie a panu Ratinu Eteghad (8) v kategorii kresba/malování. Čestná úznání byly předána slečnám Melise Razavi (9), Shadi Esmaeilnia (16) a panu Ali Ashrafimu (11). Poslední čestné uznání nepřítomné slečně Azam Azimi (16) bylo předáno zástupci institutu Kanoon. Veškeré oceněné práce lze shlédnout na webu LIDICE.

Setkání proběhlo ve velmi přátelském duchu za nadšení oceněných dětí, které neváhaly přijet z různých částí Íránu. Věříme, že podobně hojná účast bude i v 49. ročníku výstavy a za rok se opět v hojném počtu setkáme s nadějnými mladými umělci.

 

Galerie


LIDICE 2020