česky  english  shqip 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Evropský týden v Albánii 2020


Týden Evropy 2020 (4. - 10. května 2020) vzdává holt tomu nejlepšímu, co současná těžká situace v lidech odhalila: solidaritu, sílu a odolnost. Motto letošního ročníku zní Společně silnější (Stronger Together).

Delegace EU v Albánii společně s ambasádami členských zemí připravila k oslavám založení EU sérii 15 koncertů. Online koncerty je možné sledovat živě na facebookové stránce Delegace EU v Albánii. Vysílány jsou každý den 2 koncerty, začátek je ve 20 hod.

Česká republika je v rámci těchto koncertů zastoupena hudební skupinou TRIO HELIX. Jejich představení bude vysíláno ve čtvrtek 7. května od 20 hod.

TRIO HELIX je komorní soubor hrající v obsazení Tereza Horáková — housle, Ondřej Štochl — viola a Egli Prifti — klavír. Vzniklo v roce 2016 na základě dlouholeté spolupráce na úrovni pedagogické i hráčské. Jeho cílem je empatická interpretace děl napsaných pro toto netradiční obsazení na objednávku tria, provádění zajímavých děl zahraničních skladatelů v Česku a naopak českých skladeb v zahraničí. Klavírista Egli Pifti se narodil v Albánii, trio má tak silné napojení na Albánii.

Celý program Týdne Evropy 2020 v Albánii Program (PDF, 3 MB)