česky  english  shqip 

Advanced search

Jaroslav Ludva

Ambasador në Republikën e Shqipërisë

Lindur më 8 Shkurt 1962 në Přerov (Republika Çeke)

I Martuar, me një vajzë

 

Përvoja Profesionale

1987-1988      Kompania Tregtare Koospol, sh.a.

1988-1990      Kompania Tregtare Intersigma, sh.a.

1991-1993      Agjenci konsulente e specializuar në kompanitë spanjolle që operojnë në tregun çek, bashkëpronar

1993 deri më sot: Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës Çeke

1993-1994      Këshilltar i Ministrit të Punëve të Jashtme për marrëdhëniet ekonomike me jashtë

1994-1996      Departamenti i Marrëdhënieve Ekonomike Bilaterale, Drejtor

1996-2000      I ngarkuar me punë në Singapor, Ministër Këshilltar

2000-2003      Ambasador në Uzbekistan

2003-2005      Drejtor, Departamenti për Azinë dhe Paqësorin

2005-2009      Ambasador në Republikën e Filipineve

2010- 2014     Ambasador në Emiratet e Bashkuara Arabe

2014                Asistent i Sekretarit të Përgjithshëm

2015 - 2016    Ndihmës Zëvendës Ministër, Seksioni për Europën  

Since 2017      Ambasador në Republikën e Shqipërisë

 

Arsimi

1990-92          Universidad Complutense de Madrid

                        Fakulteti i Marrëdhënieve Ekonomike Ndërkombëtare

1982-87          Shkolla Ekonomike e Pragës – Grada Master

1978-82          Shkolla e mesme ekonomike Resslova 8

 

Flet rrjedhshëm në Spanjisht, Anglisht, Rusisht dhe Gjermanisht