česky  english  shqip 

Advanced search
ZÚ Tirana

ZÚ Tirana

Ambasadori Karel Urban merr pjesë në ceremoninë e dorëzimit të shtretërve spitalorë çekë për Qëndrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza”

thumb

Ambasadori i Republikës Çeke, SHTZ. Karel Urban, i dorëzoi drejtoreshës së Qëndrës Spitalore Universitare “Nënë Tereza”, Prof. As. Albana Fico, shtretër spitalor dhe pajisje të tjera mjekësore të prodhuara nga kompania çeke Proma… more ►

Mbrëmje poetike e Shoqatës së Miqësisë Çeko-Shqiptare me mjeshtrat e muzikës dhe poezisë

thumb

Shoqata e miqësisë çeko-shqiptare, e themeluar nga komuniteti aktiv i studentëve shqiptarë në ish-Çekosllovaki, me mbështetjen e Ambasadës Çeke në Tiranë, organizoi një mbrëmje muzikore e poetike me kompozimet e mjeshtrave klasikë çekë të… more ►

Ushtari i Mirë Shvejk i portretizuar nga Rudolf Hrušínský u shfaq në Shtëpinë Studio Kadare

thumb

Ambasada çeke në Tiranë i ka kushtuar këtë muaj një vëmendje të veçantë veprës së shkrimtarit të madh Jaroslav Hashek “Ushtari i Mirë Shvejk”. Në Shtëpinë Studio Kadare u shfaq interpretimi klasik i vitit 1957 nga protagonisti me… more ►

Ambasadori Karel Urban përuroi projektin e Republikës Çeke për mbështetjen e prodhimit të protezave të gjymtyrëve

thumb

Ambasadori i Republikës Çeke në Tiranë, Z. Karel Urban, dhe drejtori i shoqatës "Shpresë për Jetën", z. Izet Onuzi, përuruan së bashku Projektin e Bashkëpunimit Çek për Zhvillim që mbështet prodhimin e protezave të gjymtyrëve me vlerë 20,000… more ►

Marrëdhëniet letrare çeke dhe shqiptare:

thumb

Ambasada Çeke në Tiranë, në bashkëpunim me Shtëpinë Studio Kadare, organizoi një ngjarje letrare me temën: "Marrëdhëniet letrare çeke dhe shqiptare". Miq të njohur të letrave shqiptare dhe çeke, Profesori Přemysl Vinš, përkthyes dhe Albanolog… more ►

Ditët e Filmave Çekë dhe Sllovakë në Tiranë

thumb

Ambasadat Çeke dhe Sllovake në Tiranë organizuan Ditët e Filmave Çekë dhe Sllovakë. Shfaqja e tyre u bë në Galerinë e Arteve GAT këtë qershor. more ►

Çekia mbështet Projektet e Drejtave të Njeriut “Sjellja në Kujtesë e së Shkuarës përmes Dialogut për Të”.

thumb

Ambasada Çeke në Tiranë, në kuadër të Programit të Republikës Çeke të Tranzicionit dhe në bashkëpunim me Institutin e Studimeve Politike të drejtuar nga Prof. Afrim Krasniqi, për të disatin vit radhazi mbështet projektin për të drejtat e njeriut… more ►

ETIAS - Sistemi Evropian i Informacionit dhe Autorizimit të Udhëtimit

Sistemi Evropian i Informacionit dhe Autorizimit të Udhëtimit ose ETIAS është një program për heqjen e vizave që synon të forcojë kufijtë e Zonës Shengen. Kjo bëhet duke mbajtur një regjistër të vizitorëve jashtë BE-së që dëshirojnë të hyjnë dhe… more ►

Edicioni i 78-të i Festivalit Ndërkombëtar të Muzikës së Pranverës në Pragë nis më 12 maj

thumb

Edicioni i 78-të i Festivalit Ndërkombëtar të Muzikës së Pranverës në Pragë do të nisë më 12 maj deri më 2 qershor në Çeki. Artistë të mirënjohur, si dhe të rinj nga gjithë bota, do të marrin pjesë në Festivalin e Pranverës tashmë të kthyer në… more ►

Shkrimtari çek Jaroslav Hashek nderohet në Tiranë

thumb

Shkrimtari, humoristi, satiristi, gazetari dhe bohemi çek Jaroslav Hashek dhe romani i tij “Ushtari i Mirë Shvejk” u nderuan gjatë një aktiviteti letrar të veçantë në Shtëpinë Kadare, në Tiranë. Ngjarja u zhvillua në kuadër të… more ►